>>> FORUM STRADA FRUNZEI ( OGORULUI )
Bine ati venit pe forum Frunzei!!!
>>> FORUM STRADA FRUNZEI ( OGORULUI )
Bine ati venit pe forum Frunzei!!!
>>> FORUM STRADA FRUNZEI ( OGORULUI )
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

>>> FORUM STRADA FRUNZEI ( OGORULUI )


 
AcasaAcasa  PortalPortal  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  ConectareConectare  
>> BUN VENIT PE FORUM STRADA FRUNZEI <<
>> PENTRU A VIZUALIZA SUBIECTELE FORUMULUI TREBUIE SA FITI CONECTAT <<
>> ASCULTA KISS FM LIVE PE FORUM<<
>> COMENTATI SUBIECTELE POSTATE SAU POSTATI ALTELE NOI, PAREREA DUMNEAVOASTRA CONTEAZA !!! << 
>> <<
Căutare
 
 

Rezultate pe:
 
Rechercher Cautare avansata
Ultimele subiecte
» Hotii care fura din cartierul nostru
Cozonac muntenesc de post -a la bucataria lu Radu EmptySam Mai 31, 2014 9:39 am Scris de IONUTZ

» INTRARE UPC IN CARTIER
Cozonac muntenesc de post -a la bucataria lu Radu EmptyMier Apr 30, 2014 3:08 pm Scris de Admin

» PROIECT DE INVESTITII STRADA FRUNZEI
Cozonac muntenesc de post -a la bucataria lu Radu EmptyVin Ian 18, 2013 1:59 pm Scris de Admin

» Rezultate inedite ale proiectelor locale evidentiate printr-o metodologie inovatoare de co-evaluare
Cozonac muntenesc de post -a la bucataria lu Radu EmptyVin Noi 30, 2012 3:30 pm Scris de cries_sb

» GRADINITA STRADA OGORULUI
Cozonac muntenesc de post -a la bucataria lu Radu EmptyVin Aug 24, 2012 2:54 pm Scris de Gradinita Dumbrava Minuna

» De ce duc parintii copiii la gradinita ?
Cozonac muntenesc de post -a la bucataria lu Radu EmptyMar Feb 14, 2012 8:49 pm Scris de Lilis

» Taxe locale
Cozonac muntenesc de post -a la bucataria lu Radu EmptyMier Dec 21, 2011 6:43 pm Scris de marian_fieraru

» Job NOU Asigurari-Sibiu.ro
Cozonac muntenesc de post -a la bucataria lu Radu EmptyLun Iun 06, 2011 9:38 pm Scris de Vizitator

» NOU!!!!!Oferta interfon ELECTRA SC UNIC SECURITY SRL(90 RON/Apartament)
Cozonac muntenesc de post -a la bucataria lu Radu EmptyJoi Mai 05, 2011 7:10 pm Scris de Unic Security

Mai 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
CalendarCalendar
Sondaj
Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare

 

 Cozonac muntenesc de post -a la bucataria lu Radu

In jos 
AutorMesaj
anca1978
Locatar
Locatar



Mesaje : 25
Data de inscriere : 15/12/2009

Cozonac muntenesc de post -a la bucataria lu Radu Empty
MesajSubiect: Cozonac muntenesc de post -a la bucataria lu Radu   Cozonac muntenesc de post -a la bucataria lu Radu EmptyMar Dec 15, 2009 1:37 pm

COZONAC MUNTENESC DE POST
1 kg făină * 500 g zahăr tos
2 pachete margarina * 50 g drojdie
l litru apă * 1 plic zahăr vanilat
1 lingură coajă rasă de lămâie * 1 linguriţă rom
2 linguriţe sare • şofran, după gust
l vârf cuţit praf de scorţişoară « 1 vârf cuţit praf de cuişoare
1 linguriţă coajă rasă de portocală
glazură: miez de nuci, alune de pădure, stafide, fructe uscate
250 ml untdelemn + 100 ml pentru uns tăvi şi cozonaci
Plămădeală:
• Drojdia se desface în 2 cesti cu apă caldă
• Se adaugă 1 ceaşcă cu zahăr tos, 2 ceşti făină şi 100 rril ulei
• Se amestecă, se bate vârtos cu o lingură de lemn, se lasa să respire
Aluat:
*într-o cană de apă caldă se dizolvă o ceaşcă de zahăr şi se amestecă scorţişoară, cuişoare, şofran, rom, coajă de lămâie şi portocală, zahăr vanilat, sare
• într-un castron se freacă 1 pachet jumătate de margarina cu restul de untdelemn
• Margarina rămasă se pune la-ncălzit
• Făina rămasă se pune într-un lighean
• I se adaugă, pentru frământatul final, aproape toate cele bune şi făcute mai sus: plămădeala, grăsimea frecată, sosul de zahăr
• în timpul frământatului, care ţine cam o jumătate de oră, se mai adaugă câte puţină margarina caldă
* Dacă aluatul a-nceput să scoată bule de aer, e gata; se acoperă cu un ştergar şi se lasă să crească la ioc călduţ în voia lui (îşi va dubla volumul)
• Se ung tăvile cu untdelemn
• Se încinge cuptorul
• Se pune aluatul care n-a stat din crescut în tăvi — cam la jumătate, că mai creşte
• Se ung cozonacii cu ulei, se presară nuci, stafide, eventual alte fructe uscate, alune de pădure
• In cuptor, la foc potrivit spre mic, va sta 1 oră
Nu prea văd eu rostul unui cozonac de ... post şi încă în Muntenia. Ori e sărbătoare, şi faci cozonac adevărat, de dulce, ori nu e, şi atunci nu-i de ce face! Dar uite că există şi n-o să neg tocmai eu, prozatorul, realitatea, că nu se poate, mai ales pe cea a lucrurilor (vezi Hegel), aşa că am să-i adaug nişte dulceaţă ori nişte marmeladă
Sus In jos
 
Cozonac muntenesc de post -a la bucataria lu Radu
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Sarmale de post - a la bucataria lu Radu
» Ardei umpluti de post - a la bucataria lu Radu
» Sangerete -a la bucataria lu Radu
» Caltabosi - a la bucataria lu Radu
» Toba - a la bucataria lu Radu

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
>>> FORUM STRADA FRUNZEI ( OGORULUI )  :: Prima categorie :: RETETE CULINARE-
Mergi direct la: